Portrét Nadpis
Moje práce
Volební obvod
Volební obvod 48
Senátní obvod zasahuje do Pardubického i Královéhradeckého kraje a do tří stávajících okresů: celý okres Rychnov nad Kněľnou a části okresů Pardubice a Ústí nad Orlicí.

ROZLOHA POČET OBCÍ POČET OBYVATEL
Kraj Královéhradecký 997,83 km2 83 78 909
Kraj Pardubický 492,96 km2 53 44 720

Okres Rychnov nad Kněžnou 997,83 km2 83 78 909
Okres Pardubice 419,11 km2 44 32 909
Okres Ústí nad Orlicí 73,85 km2 9 11 811

Celkem 1490,79 km2 136 123 629

nad 10 000 obyvatel: 1 obec - Rychnov nad Kněžnou
5 000 - 10 000 obyvatel: 5 obcí - Dobruška, Holice, Choceň, Kostelec nad Orlicí, Týniště nad Orlicí
2000 - 5000 obyvatel: 5 obcí - Opočno, Solnice, Vamberk, Borohrádek, Sezemice
1000 - 2000 obyvatel: 13 obcí - České Meziříčí, Albrechtice nad Orlicí, Častolovice, Doudleby nad Orlicí, Rokytnice v Orlických horách, Kvasiny, Skuhrov nad Bělou, Opatovice nad Labem, Staré Hradiště, Dašice, Dolní Roveň, Moravany, Horní Jelení
500 - 1000 obyvatel: 30 obcí - Pohoří, Přepychy, Bolehošť, Trnov, Voděrady, Lično, Čermná nad Orlicí, Potštejn, Záměl, Slatina nad Zdobnicí, Javornice, Liberk, Černíkovice, Bílý Újezd, Dobré, Deštné v Orlických horách, Olešnice v Orlických horách, Staré Ždánice, Čeperka, Srch, Ráby, Býšť, Rokytno, Chvojenec, Vysoké Chvojno, Dolní Ředice, Horní Ředice, Kostěnice, Ostřetín, Sruby
300 - 500 obyvatel: 22 obcí - Semechnice, Podbřezí, Ohnišov, Bačetín, Sedloňov, Lukavice, Pěčín, Rybná nad Zdobnicí, Tutleky, Slemeno-Synkov, Olešnice, Čestice, Lípa nad Orlicí, Žďár nad Orlicí, Borovnice, Libišany, Slepotice, Veliny, Dobříkov, Běstovice, Skořenice, Koldín
100 - 300 obyvatel: 51 obcí - Králova Lhota, Rohenice, Jílovice, Mokré, Očelice, Ledce, Nová Ves, Kostelecké Horky, Lhoty u Potštejna, Svídnice, Chleny, Vrbice, Zdelov, Hřibiny-Ledská, Libel, Třebešov, Byzhradec, Val, Chlístov, Bohdašín, Janov, Sněžné, Bystré, Dobřany, Kounov, Osečnice, Lupenice, Bartošovice v Orlických horách, Zdobnice, Orlické Záhoří, Podůlšany, Stéblová, Hrobice, Bukovina nad Labem, Borek, Újezd u Sezemic, Dříteč, Němčice, Kunětice, Choteč, Časy, Lány u Dašic, Hostovice, Úhřetická Lhota, Uhersko, Trusnov, Radhošť, Týnišťko, Jaroslav, Újezd u Chocně, Poběžovice u Holic
do 100 obyvatel: 9 obcí - Vysoký Újezd, Krchleby, Proruby, Polom, Jahodov, Říčky v Orlických horách, Plch, Plchovice, Bošín

V rychnovském okrese je 9 měst:
Borohrádek, Dobruška, Kostelec nad Orlicí, Opočno, Rokytnice v Orlických horách, Rychnov nad Kněžnou, Solnice, Týniště nad Orlicí a Vamberk.
Z pardubického okresu patří do senátního obvodu 3 města: Dašice, Holice, Sezemice.
Z Orlickoústecka je 1 město: Choceň.